Waarom naar de trimsalon.

Normaal gesproken is je kat prima in staat om zichzelf te verzorgen maar soms zijn er situaties wanneer dit niet lukt. Dit kan zijn door lichamelijk ongemak bijvoorbeeld artrose, aangeboren afwijkingen, verstuiking, last van het gebit of door stress omdat er een nieuw huisdier in huis is, je bent bezig met verhuizen of iets dergelijks. Als het verzorgen niet goed gaat is het altijd raadzaam om de dierenarts te raadplegen. Wanneer je kat wel wat hulp kan gebruiken dan bied de kattentrimster een uitkomst.

In mijn trimsalon werk ik op een kat en vachtvriendelijke manier. Dit houd in dat ik de stress zo laag mogelijk probeer te houden omdat katten erg stress gevoelig zijn. Ik werk zonder dwang en narcose. Ik gebruik geen scherpe materialen, waskooien, waterblazers of iets dergelijks.

De dekharen en wol in de vacht zorgen ervoor dat de huid goed beschermd is tegen geweld van buiten af, denk bijvoorbeeld aan doornstruiken of vechten met andere katten. De vacht beschermd ook tegen schadelijke stralingen van de zon. Een goed bedekte huid zorg ook voor een goede huidflora zodat parasieten en schimmels minder kans hebben schade toe te brengen. Om deze reden werk ik zoveel mogelijk vacht besparend. Ik laat zoveel mogelijk dekharen en wol zitten. Ik probeer de klitten er voorzichtig uit te kammen en waneer dit niet wil zal ik ze eruit scheren. Voor de rest spaar ik de vacht zoveel mogelijk.

Ik scheer dus niet standaard de kat helemaal kaal maar er zijn uitzonderingen. Dit kan zijn omdat de kat thuis het kammen niet toelaat of in verband met gezondheidsproblemen.

Wassen doe ik ik alleen wanneer de kat extreem vervuild is. Wassen brengt erg veel stress met zich mee en daarom doe ik dat liever niet.

De kosten van het trimmen van een kat bedraagt 50 euro. Heb je nog vragen stel ze dan gerust en merkt je dat het verzorgen door jou of de kat niet meer lukt trek dan zo snel mogelijk aan de bel want klitten zijn erg pijnlijk ook al laat je kat niks merken.

Een goed verzorgde vacht zal bijdragen aan gelukkig dierenleven. Je huisdier zal je zeer dankbaar zijn.