Waarom naar de trimsalon

In feite is het voor iedere hond goed om een bezoekje te brengen aan de trimster zowel ras als kruisingen, lang en kortharige want het laatst genoemde kunnen ook vreselijk verharen. Afhankelijk van de vacht worden de volgende behandelingen uitgevoerd.

Scheren en knippen: Er zijn verschillende honden die dit ondergaan bijv de poedel, malthezer, schapendoes. Ze kunnen in elk gewenst model worden geknipt.

Plukken, strippen: Hier wordt de bovenste dode haarlaag met de vingers of plukmes verwijderd. Zou je dit laten zitten of gaan knippen dan bestaat de kans dat de hond erg last van jeuk krijgt en zichzelf misschien kapotbijt. Deze behandeling word o a gedaan bij de meeste terriër rassen en overige ruwharige vachten. Door problemen met mijn hand neem ik geen nieuwe plukhonden meer aan.

Uitdunnen: Veel spaniëls setters en retrievers worden waar mogelijk geplukt en verder in model geknipt met een speciaal getande schaar.

Wassen: Hier wordt vuil en stof uit de vacht verwijderd.

Kammen en borstelen: Op deze wijze word rotzooi, dood haar en klitten verwijderd.

Hoevaak moet je met je hond naar de trimster?

Dit is een beetje afhankelijk van wat je zelf wilt en hoe goed je je hond kunt onderhouden.

De meeste mensen houden deze richtlijn aan.

Knipvachten 4-8 maal per jaar

Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar

Spaniël vachten 4-6 maal per jaar

Verder word er nog aandacht besteed aan de oren en te lange nagels en zal eventueel ongedierte worden verwijderd.

In de winter kan uw hond ook gewoon getrimd worden want een lange natte vacht of een vacht vol klitten zorgt er voor dat uw hond zich niet warm kan houden. Soms moet een hond met veel klitten zo kort gemaakt worden, dat ze wel tijdelijk een dekje op moeten maar dat is altijd nog beter dan de hele winter door te lopen met klitten.

Verder zal bij twijfel of eigenaardigheden u het advies gegeven worden om een bezoekje aan de dierenarts te brengen.